Wonen in de wijk / buurt Bedrijventerrein Delftech in Delft

Over de wijk / buurt Bedrijventerrein Delftech in Delft

Bedrijventerrein Delftech is een van de belangrijkste bedrijventerreinen in Delft en de omgeving. Het terrein is gelegen aan de zuidwestkant van de stad en is goed bereikbaar via de A13 en de N470. Het bedrijventerrein is ontstaan in de jaren 70 van de vorige eeuw en heeft sindsdien een grote groei doorgemaakt. Het is een gebied waar voornamelijk technologiebedrijven en startups zijn gevestigd.

Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven voor Bedrijventerrein Delftech kiezen, is de strategische ligging ten opzichte van de TU Delft. De universiteit is een belangrijke bron van innovatie en onderzoek, waardoor Bedrijventerrein Delftech een ideale locatie is voor technologiebedrijven en startups die samenwerking en kennisuitwisseling met de universiteit zoeken.

Daarnaast biedt Bedrijventerrein Delftech uitstekende faciliteiten voor bedrijven. Er zijn diverse moderne bedrijfsgebouwen en kantoren beschikbaar, met een totale oppervlakte van meer dan 120.000 m². Bovendien zijn er ruime parkeervoorzieningen, groenvoorzieningen en goede fiets- en wandelpaden.

Het bedrijventerrein is de thuisbasis van verschillende gerenommeerde bedrijven en instellingen, waaronder DSM, TNO, Deltares, Siemens en Thales. Deze bedrijven zijn actief op diverse gebieden, waaronder biotechnologie, informatietechnologie, milieu- en klimaatonderzoek, en defensietechnologie.

Een ander voordeel van Bedrijventerrein Delftech is de sterke focus op duurzaamheid en innovatie.